Gepost door: adoptieblog | juni 12, 2009

Deelbemiddeling mag blijven!!

Wat een geweldige dag hadden wij gisteren!  Met veel interesse volgden wij het debat over adoptie via deelbemiddeling. En uiteraard waren wij ontzettend blij met de uitkomst. Adoptie via deelbemiddeling mag blijven en de aanvullende eisen ten aanzien van de VS worden niet ingevoerd. Stichting Kind en Toekomst mag van de minister aspirant adoptie ouders niet meer tegenwerken. Kortom een groot succes voor de mensen achter http://www.deelbemiddelingmoetblijven.nl!

Wat wij opmerkelijk vonden was dat de directeur van Kind en Toekomst, mevrouw Treur, zelf niet aanwezig was bij het debat (tenminste wij zagen haar niet). Wie er wel was, was mevrouw Hut van Wereldkinderen. Na afloop wilde zij graag nog even kwijt dat het genomen besluit absoluut niet in het belang van kinderen is. Bij adoptie via deelbemiddeling zijn er namelijk ontzettend veel misstanden. Concrete voorbeelden had ze even niet paraat, maar het zijn er veel, erg veel. Later begrepen we dat Wereldkinderen zich steeds minder met adoptie wil bezighouden en zich meer en meer wil richten op projecthulp. Deelbemiddeling wordt bij Wereldkinderen al helemaal niet meer begeleid, hoewel op de website staat van wel. Kortom, in onze ogen heeft mevrouw Hut helemaal geen belang meer bij deze discussie.

Wacht eens even? Zou het duo Treur-Hut hebben afgesproken dat mevrouw Hut de klappen opvangt, zodat mevrouw Treur even in de luwte kan blijven?

Een andere opmerkelijke uitspraak hoorden wij van prof.  Dr. R.A.C. Hoksbergen in een uitzending van netwerk. De precieze tekst kunnen we niet reproduceren, maar het kwam op het volgende neer. Prof. Dr. Hoksbergen vond het een kwalijke zaak dat de minister luisterde naar een belangenvereniging en daar zijn beleid op afstemt. Wij vragen ons af of prof. Dr. Hoksbergen weet dat de hele discussie in gang is gezet door een advies van de vergunninghouders. En zijn dat ook geen belangengroeperingen?

Maar goed, het belangrijkste is dat veel mensen weer verder kunnen met de adoptieprocedure en daardoor hopelijk snel een kindje een beter leven kunnen geven. En daar gaat het tenslotte om.

Advertenties

Responses

  1. Ik begrijp dat je blij bent met de succesvolle lobby, maar heb je de reacties van de geadopteerden die ook aanwezig waren gezien? De ‘triomf’ van donderdag komt mogelijk in een heel ander daglicht te staan als jouw kinderen over 25 jaar in zo’n setting staan. Ga je ze dan vertellen dat je toen weliswaar de gelegenheid had om te luisteren naar geadopteerden, maar dat je – verblind door je kinderwens – je oren stijf hebt dichtgehouden?

    • Dank voor je reactie op dit weblog en een excuus van ons vanwege de late reactie. Wat we erg jammer vinden in je reactie is dat je ervan uitgaat dat het geldt voor alle geadopteerde kinderen. Bovendien suggereert jouw opmerking dat wij als aspirant adoptieouders niet van te voren ons goed hebben laten voorlichten en alle voors en tegens grondig hebben doorgesproken met elkaar.

  2. Hallo ,ik wil even melden dat we een ww op de site hebben gezet .
    Stur ons even een mail als jullie ons willen blijven volgen ..
    Groetjes Lidia


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: