Gepost door: adoptieblog | mei 17, 2009

Binnenlandse adoptie VS voornamelijk blanke kinderen

Eén van de argumenten voor het afschaffen van deelbemiddeling is dat er voor kinderen die nergens meer terecht kunnen, voldoende adoptie-ouders zijn. Op www.cdavandaag.nl staat hierover het volgende:

“In de VS zelf zijn genoeg adoptieouders beschikbaar. Dat zegt de minister op basis van contacten met Amerikaanse instanties.”

Daar heeft de minister een punt, tenminste zolang het gaat om blanke kindjes. Voor kinderen met een andere huidskleur ligt het wat anders.

Op veel Nederlandse fora en websites die over adoptie uit de VS gaan, kun je lezen dat binnenlandse adoptie van kinderen met een multiculturele achtergrond bijna niet voorkomt. Dat deze berichten en reacties een kern van waarheid bevatten, blijkt wel uit een steekproef  (uit 2008) op het weblog van  www.multiracialsky.com.

De auteur van dit weblog analyseerde een site van één van de vele bureaus voor Amerikaanse aspirant adoptie-ouders. Ze was met name geïnteresseerd in de voorkeuren van hen. En wat bleek?

Van de 100 geregistreerde aspirant adoptie-ouders “accepteerde”:

  • 88% een blanke kind;
  • 33% een zuidamerikaanse of “hispanic” kind;
  • 28% een aziatische kind;
  • 26% een “native american” kind;
  • 14% een donker (afro amerikaans) kind.

Kortom, er zullen ongetwijfeld voldoende adoptieouders in Amerika zijn die een kind kunnen adopteren. Of die ook ieder kind willen en zullen adopteren is zeer de vraag.

Het volledige artikel op Multiracialsky: Race Preference in Adoption, Januari 2008

Advertenties

Responses

  1. […] Ook wordt misschien gesproken over de persconferentie van de Amerikaanse overheid over dit onderwerp. Tijdens die persconferentie is door VS autoriteiten dat Afro Amerikaanse en Bi-racials erg moeilijk te plaatsen zijn in de VS.   Zie ook: Binnenlandse adoptie VS voornamelijk blanke kinderen. […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: